Pytania do lektury szatan z siódmej klasy z odpowiedziami

Pobierz

Zawiera nieodpowiednie treści?. 2.Kim jest profesor Gąsowski?. Napisz opowiadanie o spotkaniu adasia cisowskiego z bohaterem byle jakim najlepjej literackim na dziś lektura:szatan z siódmej klasy.. Streszczenie wydarzeń w książce.. pytania są tak dobrane, aby uniemożliwić uczniom poznanie treści książki z dostępnych na rynku streszczeń, ściąg i innych opracowań.Szatan z siódmej klasy | Inne lektury • streszczenie • bohaterowie • opracowanie • test.. Pamiętaj - nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.. np. - umiejętności logicznego myślenia - rozpracowanie systemu ProfesoraSzatan z siódmej klasy Audiobook - pobierz całość (download).. Nikt nic nie ukradł.. Quiz wiedzy o bajce "Psi Patrol".. Zawiera historię szkoły i miejscowości, informacje o bieżących wydarzeniach, bogatą fotogalerię.. Do boju, drużyno!Odpowiedz na pytania.. ODPOWIEDZI 1.d 2.a 3.d 4.c 5.a 6.a 7.a 8.c 9.b 10. b 11.b 12.a 13.b 14. b 15.a 16.d 17.d Publikacja dodana do Archiwum Internetowego Serwisu Oświatowego Awans.net 9 stycznia 2004 r. Title: TEST DIAGRAMOWY DO LEKTURY KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO ,,SZATAN Z SI Author:Szatan z siódmej klasy - test znajomości lektury.. Odpowiedzi: 1.. Tematy: 1.Moje spotkanie z Adamem Cisowskim.. "Szatan z siódmej klasy" - gatunek powieści Powieść "Szatan z siódmej klasy" Kornela Makuszyńskiego została opublikowana drukiem w roku 1937..

Pytania z lektury Szatan z siódmej klasy.

Szkoła podstawowa 15 pytan i 15 odpowiedzi do lektury .. plis szybko odpowiadajcie!. Zawiera nieodpowiednie treści?. Szatan z siódmej klasy.. Pytania testowe mają za zadanie sprawdzian Twojej wiedzy z określonej dziedziny, albo po prostu trochę rozrywki przy wypełnianiu ankiety online.W klasie siódmej historia stała na wysokim poziomie, a wezwani do odpowiedzi uczniowie odpowiadali celująco.. Wyślij zgłoszenie.. .Oficjalna witryna internetowa szkoły w Olesznie od lat związanej z historią i tradycjami Armii Krajowej.. sprawdzajacy znajomość lektury "Szatan z siódmej klasy" KORNEL MAKUSZYŃSKI - "SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY" 1.Adaś ma: a.15 lat b.16 lat c.17 lat 2.Ojciec Adasia jest: a.nauczycielem historii b.prawnikiem c.lekarzem 3.Profesor Gąsowski zwracał się do Adasia: a.Adasiu b.Piotrusiu c.kolego 4.Rodzina Adama Cisowskiego liczyła: a.7 osób b.3 osoby c .Krzyżówka ,,Szatan z siódmej klasy'' pomożesz?. Test: Iwo Gąsowski wyróżniał się: a) zbójecką brodą .Napisz sprawozdanie z lektury " Szatan z siódmej klasy " .. jeśli nie znajdziesz interesującej Cię pracy zadaj szybko pytanie, nasi moderatorzy postarają się jeszcze tego samego dnia, odpowiedzieć na Twoje zadanie.. Zapraszamy do rozwiązywania testu!Szatan z siódmej klasy - pytania sprawdzające.. Uczniowie otrzymują zestaw pytań zanim zaczną czytać książkę.Jak dobrze znasz lekturę " Szatan z siódmej klasy "?.

Pytania dotyczące lektury Szatan z siódmej klasy.

TEST Z LEKTURY: Hobbit, czyli tam i .Zadaj pytanie.. Nauczcielem historii,który uczył klasę siódmą.. Pytania testowe mają za zadanie sprawdzian Twojej wiedzy z określonej dziedziny, albo po prostu trochę rozrywki przy wypełnianiu ankiety online.Szatan z siódmej klasy - test znajomości lektury Test znajomości treści lektury Kornela Makuszyńskiego "Szatan z siódmej klasy" przeznaczony jest dla uczniów klasy VI.. Jeżeli Twoje dziecko musi przeczytać lekturę na test lub lekcję języka polskiego, bardzo nie lubi czytać książek, ma problem z czytaniem lub wypożyczeniem lektury w bibliotece to skorzystaj z możliwości pobrania na własność legalnej pełnej wersji tego audiobooka (w wygodnych plikach MP3).. Jest to powieść skierowana do młodzieży, jej główny bohater to młody człowiek uczeń siódmej klasy, z którym młodzi czytelnicy mogą się utożsamić.Plik Test sprawdzający znajomość lektury Szatan z siódmej klasy II wersja.doc na koncie użytkownika karolina.drezek • folder Testy z lektur SP • Data dodania: 8 lis 2011 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.. Klasa siódma wyróżniała się spośród innych radością, rozbrykaniem i szczerą przyjaźnią.77% "Szatan z siódmej klasy" - list do kolegi o Adasiu Cisowskim..

Sprawdzian z szatana Z siódmej klasy.

Plis do 16 00 prosze o pomoc!. pytania są tak dobrane, aby uniemożliwić uczniom poznanie treści książki z dostępnych na rynku streszczeń, ściąg i innych .KORNEL MAKUSZYŃSKI - "SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY" 1.Adaś ma: a.15 lat b.16 lat c.17 lat 2.Ojciec Adasia jest: a.nauczycielem historii b.prawnikiem c.lekarzem 3.Profesor Gąsowski zwracał się do Adasia: a.Adasiu b.Piotrusiu c.kolego 4.Rodzina Adama Cisowskiego liczyła: a.7 osób b.3 osoby c.5 osób 5.. Jak co lekcję, nauczyciel wywołuje ucznia do tablicy .Szatan z siodmej: Plik Test sprawdzajacy znajomosc lektury Szatan z siodmej klasy II wersja.doc na koncie uzytkownika zielony_kot_ folder Testy z lektur SP Data dodania: 17 maj 2011 W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umozliwic Ci wygodne korzystanie zcytaty, Kornel Makuszynski,Witaj na stronie Quizz.pl.. .Zadanie z Polaka - lektura "szatan z siódmej klasy" mam 2 zadania 1.Cechy charakteru osobowości,intelektu ujawniający sie podaczas wydarzeń.. Zarejestruj się na stronie, odpowiadaj innym zadającym .. "Szatan z siódmej klasy" to jedna z najchętniej czytanych książek Kornela Makuszyńskiego.. Pytania w teście są o różnym poziomie trudności ale dla osób, które czytały książkę nie powinny stanowić problemu..

Lew, czaro..."Szatan z siódmej klasy" ...

pytanie 1 z 15.. 8 Obserwuj autora .. Zaznacz poprawną odpowiedź, aby przejść do następnego pytania.. 84% "Szatan z siódmej klasy" - bohaterowie; 83% Bohaterowie z lektury Szatan z siódmej klasy; 77% Wywiad z Adasiem Cisowskim, głównym bohaterem lektury "Szatan z siódmej klasy".. Powieść została wydana w 1937 roku a obecnie jest lekturą w VI klasie szkoły podstawowej.. ZapraszamyQuiz wiedzy o lekturze "Szatan z siódmej klasy".. Z jakiej książki pochodził tajemniczy skrót w Liście Francuza.Test znajomości treści lektury Kornela Makuszyńskiego "Szatan z siódmej klasy" przeznaczony jest dla uczniów klasy VI.. Uczniowie mają lekcje historii z profesorem Gąsowskim.. Zadaj pytanie.. U góry znajdziesz quiz ''Szatan z siódmej klasy''.Sprawdza wiedzę o lekturze.. !Test z "Szatan z siódmej klasy" Dowiedz się co wiesz na temat lektury "Szatan z siódmej klasy" Tagi dla tego testu: HappySzatan z siódmej klasy - test.. Quiz w Poczekalni.. Data dodania: 2006-03-13 13:00:00 Test znajomości treści lektury Kornela Makuszyńskiego"Szatan z siódmej klasy" przeznaczony jest dla uczniów klasy VI.. Quiz w Poczekalni.. ;) werolinka18 werolinka18 1.Kto jest głównym bohaterem książki?. Na lekcji prof. Gąsowskiego.. Kto wyciągnął Adasia i Francuza z lektury "Szatan z siódmej klasy" z piwnicy?. Pan Gąsowski z uznaniem kiwał głową, dumny, że jego uczniowie zapałali do historii prawdziwą namiętnością.. Zaloguj się, aby móc korzystać z tej opcji .. odpowiedzi: 1. pytania są tak dobrane, aby uniemożliwić uczniom poznanie treści książki z dostępnych na rynku streszczeń, ściąg i innych opracowań.. Koza; Profesor Gąsowski; Staszek Burski i harcerze; Sprawdź się w poniższych tematach: Psi Patrol.. 8 Obserwuj autora Zobacz profil Zobacz .. TEST Z LEKTURY: "Opowieści z Narnii.. 82% Adam Cisowski - charakterystyka tytułowgo bohatera "Szatana z siódmej klasy".File : Test Z Odpowiedziami Do Lektury Pt Szatan Z Siodmej Klasy Z.zip postu:Test ze znajomości lektury pt. ,,Szatan z siódmej klasy" KORNEL MAKUSZYŃSKI - "SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY" 1.Adaś ma: a.15 lat b.16 lat c.17 lat 2.Ojciec Test ze znajomości lektury pt. ,,Szatan z siódmej klasy.Zadaj pytanie; zaloguj.. Wyślij zgłoszenie.. Julka181818 4 lata temu.. Adaś spędza wakacje we wsi: a.Bejgoła b.Ejgoła c.Głodowce 6.Oczy Wandy miały kolor .Witaj na stronie Quizz.pl.. Szatan z 7 klasy.. 10 Obserwuj autora Dodaj do .. Zaznacz poprawną odpowiedź, aby przejść do następnego pytania.. Adaś na tropie kolejnej zagadki.. Hasło:,,Szatan z siódmej klasy'' i pytania do niego i odpowiedzi do literek przypominam że hasło: s z a t a n z s i ó d m e j k l a s y To pytanie ma już najlepszą odpowiedź, jeśli znasz lepszą możesz ją dodaćNapisz opowiadanie twórcze z lektury szatan z siódmej klasy ).. Z boskiej komedii Dantego 2.. Agata_Froncz 3 lata temu..


wave

Komentarze

Brak komentarzy.
Regulamin | Kontakt