Technologia gastronomiczna test - zupy i sosy gorące odpowiedzi

Pobierz

Po opracowaniu materiału spróbuj rozwi ąza ć sprawdzian z zakresu jednostki modułowej.. Przykład: Technologia gastronomiczna Klasa III K Kamila Kamińska dnia 15 kwietnia 2020 r. Sprawdzian: Zupy i sosy gorące.. Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Technologia gastronomiczna: Test - zupy i sosy gorące Michał Pawlak; Test ALKOHOLE Technik żywienia i gospodarstwa domowego Dorota Hyży; Test Kuchnie świata, kuchnia staropolska Technik żywienia i gospodarstwa domowego Dorota Hyży; TEST SPRAWDZAJĄCY Z INSTALACJI ELEKTRYCZNYCH.. Proszę przeczytać z podręcznika nr 2 str.434-435-(do zdania sos to jedyna potrawa) 440-445 (od 440 Zasady sporządzania zup-do 445-Technika i zasady sporządzania sosów.. )Plik zupy i sosy technologia gastronomiczna.zip na koncie użytkownika ssseth211 • Data dodania: 19 lut 2015.. Ocena towaroznawcza ryb i owoców morza oraz ich zastosowanie 24 w produkcji gastronomicznej 14.Sosy dzielą się na: gorące i zimne.. Jednostka modułowa: Sporz ądzanie i ekspedycja zup i sosów, której tre ści teraz poznasz jest .. −−− − sporz ądzi ć zupy i sosy charakterystyczne dla kuchni .Procesy technologiczne w produkcji gastronomicznej .. ( uzasadnij odpowiedź)?. 1bLp Geografia rozszerzona Procesy krasowe..

Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta cz. 2 ...

Data zakończenia 2016-03-22 - cena 29 złTechnologia gastronomiczna z obsługą konsumenta cz. 2. download Reklamacja .. gastronomiczna z towaroznawstwem , Aleksandra Procner , ISBN , 9788302031700 AuthorSprawdzian wiadomosci z technologii.Rozdział 1.. Wiele zup nienr zadania lub nr pytania i jego treść itp. oraz litera i treść odpowiedzi lub rozwiązania itp. Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy) poleca 84 %Zawodowe, Sprawdziany i testy Technologia gastronomiczna: Test - zupy i sosy gorące.. 1.Z podanych zdań: • Główny składnik zup kremów jest pokrojony w paski lub kostkę.. Wiadomości ogólne i klasyfi kacja zup 82 2.2.. Kwalifikacja T.6.Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta cz. II Danuta Górecka Halina Limanówka - [48]Informacje o Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta 2 - w archiwum Allegro.. 1aTg /Technik żywienia i usług gastronomicznych Technologia .d saads das dadaadaa aas dsad sad sa dsad sad sad as das lidia górska iwona namysław nowa zeszyt podstawa ćwiczeń programowa część procesy technologiczneSosy i zupy-charakterystyka.. Sosy zimne - są dodatkiem do potraw zimnych przekąsek .Zupy..

/ Technologia gastronomiczna / Referaty.

Zupy na bazie mleka słodkiego oraz mlecznych napojów fermentowanych 16 1.3.. Wywary - rodzaje i otrzymywanie 83 2.2.2.. Charakterystyka etapów produkcji zup 83 2.2.1.. 2.Podział sosów gorących: a)sosy zagęszczane zawiesiną: .Rozdział 2.. Sosy gorące składają się podobnie jak zupy z: • wywaru-właściwie jeŜeli chodzi o wywar to raczej powinno się mówić o płynie, gdyŜ obok wywaru mięsnego, mięsno - kostnego, warzywnego podstawę do sporządzania sosów moŜe stanowić śmietana, mleko lub woda, • składnika głównego .Zupa Potrawa mająca zazwyczaj postać wywaru powstającego podczas gotowania różnorodnych składników.. W konsystencji luźniejszy jest od kremu.. Zupy owocowe 18 1.4.. Sosy gorące Ciasta Desery Ocena towaroznawcza mięsa zwierząt rzeźnych i podrobów 32 oraz ich zastosowanie w produkcji gastronomicznej 12.. Zupy czyste 20 1.5.. Przygotowanie surowców do sporządzania potraw, obróbka cieplna surowców i półproduktów 18 4.2.1. .. Sos to gęsty płyn, tworzony na bazie różnych składników, nadających mu odmienne smaki (ostry, łagodny, kwaśny, słodki), stosowany jako dodatek do: mięs, ryb, makaronów, wędlin, sałatek, deserów itd.. Sosy gorące 35 2.1.. Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy) ..

Zupy i sosy gorące 81 2.1.

• Krupnik to zupa, która jest zagęszczana zawiesiną.. Sos to gęsty płyn, tworzony na bazie różnych składników, nadających mu odmienne smaki (ostry, łagodny, kwaśny, słodki), stosowany jako dodatek do: mięs, ryb, makaronów, wędlin, sałatek, deserów itd.. Sosy gorące - ułatwiają spożywanie potraw suchych i sypkich np.: mięsa, ryb, kaszy .Zupy czyste 20 1.5.. Przygotowanie składnika głównego 87 2.2.3.. Ćwiczenie sprawdzające - sporządzanie zup 33 Rozdział 2.. Ocena towaroznawcza drobiu i jego zastosowanie w produkcji 24 gastronomicznej 13.. 1aLg geografia rozszerzona Cykl hydrologiczny.. Sporządzanie wywarów 11 1.2.. Sosy gorące 35 2.1.1 Wymagania edukacyjne niezbędne do uzyskania śródrocznych i rocznych ocen klasyfikacyjnych z obowiązkowych zajęć edukacyjnych (kształcenie w zawodzie) Zawód i symbol cyfrowy zawodu: Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych Przedmiot: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Klasa: II TŻ Dział programowy: III Technologia i napojów z różnych surowców i półproduktów .Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Zupy i sosy gorące.. Data zakończenia 2015-09-12 - cena 13 złKucharz - potrafi przygotować różnego rodzaju potrawy, napoje i desery zgodnie z nowymi procesami technologicznymi..

Sosy gorące.

Rodzaje zup 89 2.4.. Zupy gorące podaje się w temperaturze co najmniej 0 D) 55 C ( ) itd.Plik technologia gastronomiczna zupy i sosy.pdf na koncie użytkownika iamramakrishna • Data dodania: 28 mar 2016.. W tradycji polskiej zupa jest zwykle pierwszym daniem obiadu.. Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Zagadnienia na egzamin poprawkowy z przedmiotu -Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem- rok szkolny 2018/2019 Dział I- Zupy - Podział i charakterystyka wywarów - co to jest demi glass i glass - Podział zup ze względu na temperaturę podawania, sposób zagęszczania, technikę wykonania i podawania -etapy sporządzania zupgastronomicznej (ciasta, zupy, sosy)Technologia gastronomiczna pliki uzytkownika baciorek przechowywane w serwisie Chomikuj.pl Uslugi swiadczone przez gastronomie.ppt, Kuchnie krajow balkanskich.pptx Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisupotraw z drobiu 199 Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy)Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem: Cz. 3 Part 3 of Technologia.. • W filiżance podamy zupę pomidorową z ryżem.Instytut Technologii Eksploatacji - Pa ństwowy Instytut Badawczy .. Przelicz poniższe miary i wagi stosowane w gastronomii Np. 1 kilogram [kg] = 1000 gram [g] 1 kg (kilogram) = 100 dag (dekagramów) = 1000 g (gramów)Technologia gastronomiczna / Liceum.. Umie sprawnie posługiwać się narzędziami, maszynami i urządzeniami w zakładach gastronomicznych zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych.. Zupy 9 1.1.. 1aTg /Technik żywienia i usług gastronomicznych Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Dodatki do zup.. 1.Sosy gorące-podobnie jak zupy składają się z wywaru,składnika głównego,podprawy i przypraw.Podstawą sosów gorących są wywary warzyw oraz esencjonalne wywaru z mięsa zwane bulionami.. Ćwiczenie sprawdzające - sporządzanie zup 33 Rozdział 2.. Mają one kon¬systencję płynną lub półpłynną.. Planuje i organizuje pracę w kuchni.. Wykańczanie zup 87 2.3.. Zupy zagęszczane 24 1.6.. Podczas gotowania warzyw, owoców, mięs i kości uwalnia się znaczna ilość zawartych w nich składników.. Zupy kremy 28 1.7..


wave

Komentarze

Brak komentarzy.
Regulamin | Kontakt